Om Thy Harmonikatræf

Vi var næppe færdige med sidste års Thy Harmonikatræf, før planlægningen for 2020 var i fuld gang.

Og som en af gæsterne i 2019 udtalte, så mente han/hun at der var dækket lige så flot op, som til et sølv/guldbryllup, med fine duge og servietter, og naturligvis porcelæns tallerkner og rigtige glas, og dertil de fine friske forårsblomster, jo – der var lagt op til rigtig Thy Harmonikatræf.

Og selvfølgelig var der levende lys på bordene – de mange positive kommentarer der tilfalder Hurup Slagternes gode mad – gør -at alt går op i en højere enhed, og vi håber på samme gode oplevelse i 2020.

Programmet er harmonika musik i rigtig mange forskellige genre, og udtryk, så man kan sige programmet dækker noget for enhver smag, og det er jo et af hovedformålene. 

I noderne skæver man ikke til om man er franskmand, russer eller tysker, noder er det internationale spillesprog, og det kan et brexit ikke lave om på, noderne er musikkens fællessprog.

Musik skaber glæde, og det er uanset hvilket niveau man spiller på, eller man blot lytter til musikken – musikken den kan noget..

Idemanden bag Thy Harmonikatræf er Ib Kærgaard, der jo er kendt i det musikalske Danmark som trommeslager (nu i Det Grå Guld), lydmand og producer af Cd musik.

Borgmesteren har siden første Thy Harmonikatræf i 2014, holdt den officielle åbningstale – og hermed er det så en tradition, og aftalen for 2020er naturligvis i hus.

Når man så i Ydby har Boddum-Ydby Skytte- & Fritidscenter – et kultur – og fritidscenter, der i høj grad drives af personer, der har fællesskabet og livsglæden kær – ja så gror de frø der bliver sået.

Når man er flere der spiller musik, ja så er ”samspillet” af væsentlig betydning, samme er naturligvis også det organisatoriske, og samspillet med Boddum Ydby Skytte & Fritidscenter har fungeret supergodt alle årene. De to uopslidelige ildsjæle fra Boddum-Ydby Skytte- & Fritidscenter, nemlig Svend Hansen og Jørgen Stefansen, fik hurtigt koblet Vita Holmgaard på som ”mad moder”, I 2020 sker der dog en ændring på den plads, idet det nu er Vita Holmgaard svigersøn Frans Jensen der overtager tjansen – men den bliver i familien.,

På ”holdet” fra DET GRÅ GULD er: Kasserer Bjarne Nielsen, tilmelding og ”pladsreservation” Salmon Fink, idemanden Ib Kærgaard, står for at finde og koordinerer de tilmeldte orkestre, lyd m.v., og Leo Bjørnskov står for PR.

I 2019 var der igen total udsolgt, og vi håber og tror på samme i 2020.

Vel mødt.

”Man ta’r ikke skade af at ha’ det godt – det har man rigtig godt af”.

Talsmand/formand
Leo Bjørnskov