Om Thy Harmonikatræf

Vi var næppe færdige med sidste års Thy Harmonikatræf, før planlægningen for 2019 var i fuld gang.

Vi ved, at orkestrenes ”benzin” kommer fra de glade danselystne gæster, og dem der bare sidder og trommer med hænderne, samt glæden ved at se alle har en god aften.

De smukt blomster pyntede borde med rigtig service og levende lys – de mange positive kommentarer der tilfalder Hurup Slagternes gode mad – gør -at alt går op i en højere enhed.

Vi hører ofte – hvordan kan harmonikaspillerne finde ud af alle de tangenter og knapper der er på en harmonika, der er jo så mange helt små, og så et helt klaver på den anden side, og svaret er: ”Alt kan læres, hvis man har lyst og mod på det”.

I noderne skæver man ikke til om man er franskmand, russer eller tysker, noder er det internationale spillesprog, der kan samle hele den musiske verden i et fællessprog.

Musik skaber glæde, og det er uanset hvilket niveau man spiller på, eller man blot lytter til musikken – musikken den kan noget..

Idemanden bag Thy Harmonikatræf er Ib Kærgaard, der jo er kendt i det musikalske Danmark som trommeslager (nu i Det Grå Guld), lydmand og producer af Cd musik.

Borgmesteren har siden første Thy Harmonikatræf i 2014, holdt den officielle åbningstale – og hermed er det så en tradition, og aftalen for 2019 er naturligvis i hus.

Når man så i Ydby har Boddum-Ydby Skytte- & Fritidscenter – et kultur – og fritidscenter, der i høj grad drives af personer, der har fællesskabet og livsglæden kær – ja så gror de frø der bliver sået.

Når man er flere der spiller musik, ja så er ”samspillet” af væsentlig betydning, samme er naturligvis også det organisatoriske, og samspillet med Boddum Ydby Skytte & Fritidscenter har fungeret supergodt alle årene. De to uopslidelige ildsjæle fra Boddum-Ydby Skytte- & Fritidscenter, nemlig Svend Hansen og Jørgen Stefansen, fik hurtigt koblet Vita Holmgaard på som ”mad moder”, og uden Vita Holmgaard, var vi nok nogle knægte, der ved tilrettelæggelsen af fortæringen var kommet til kort.

På ”holdet” fra DET GRÅ GULD er: Kasserer Bjarne Nielsen, tilmelding og ”pladsreservation” Salmon Fink, idemanden Ib Kærgaard, står for at finde og koordinerer de tilmeldte orkestre, lyd m.v., og Leo Bjørnskov står for PR.

Der er en mageløs god opbakning i baglandet begge steder, og så er det jo til at arbejde med.

Nu glæder vi os til at komme i gang, og håber og tror på, at det bliver et rigtig godt Thy Harmonikatræf 2019.

Vel mødt.

”Man ta’r ikke skade af at ha’ det godt – det har man rigtig godt af”.

Talsmand/formand
Leo Bjørnskov